本文にスキップ

梅の機能性研究 関係論文

梅の機能性研究に関する論文集(一部当協議会に関係のないものも含みます)

梅酢ポリフェノール抽出物の安全性の検討
志賀 勇介, 土田 辰典, 原 雄大, 岸田 邦博, 前田 正信, 宮下 和久, 藤原 真紀, 山西 妃早子, 矢野 史子, 三谷 隆彦
『近畿大学 生物理工学部 紀要』 2011年 28号 p.31-39

Phenolics Profile of Mume, Japanese Apricot (Prunus mume Sieb. et Zucc.) Fruit
Takahiko MITANI,Asako HORINISHI,Kunihiro KISHIDA,Tomoaki KAWABATA,Fumiko YANO,Hisa MIMURA,Nobuya INABA,Hisako YAMANISHI,Takaaki OE,Keiichi NEGORO,Hajime MORI,Yasuhito MIYAKE,Asao HOSODA,Yoshie TANAKA,Megumi MORI &Yoshihiko OZAKI
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry” 77-8, p.1623-1627, 2013

Safety and adherence of Umezu polyphenols in the Japanese plum(Prunus mume) in a 12-week double-blind randomized
placebo-controlled pilot trial to evaluate antihypertensive effects

Shigeki Takemura, Kouichi Yoshimasu, Jin Fukumoto, Kanae Mure, Nobuhiro Nishio, Kunihiro Kishida, Fumiko Yano, Takahiko Mitani, Tatsuya Takeshita & Kazuhisa Miyashita
Environ Health Preventive Medicine” 19, p.444–451,2014

ウメ(Prunus mume Sieb.et Zucc.)果実の加工副産物から工業的に調製したフェノール性化合物の化学的性質
三谷 隆彦, 味村 妃紗, 堀西 朝子, 多中 良栄, 森 めぐみ, 稲葉 伸也, 山西 妃早子, 赤木 知裕, 大江 孝明, 小山 一, 林 行則, 尾崎 嘉彦
『日本食品工学会誌』2017 年 18 巻 3 号 p.147-152

Antimicrobial Activity of the Phenolic Compounds of Prunus mume against Enterobacteria
Takahiko Mitani, Kana Ota, Nobuya Inaba, Kunihiro Kishida, Hajime A. Koyama
Biological and Pharmaceutical Bulletin” 41-2, p.208-212, 2018

Antiviral and virucidal activities against herpes simplex viruses of umesu phenolics extracted from Japanese apricot
Mitsunori Nishide Keiko Ikeda Hisa Mimura Minoru Yoshida Takahiko Mitani Augustine Hajime Koyama
Microbiology and lmmunology” 63-9, p.359-366, 2019

Antiviral and Virucidal Activities of Umesu Phenolics on Influenza Viruses
Keiko Ikeda, Mitsunori Nishide, Kazuko Tsujimoto, Sayuri Nagashima, Tomomi Kuwahara, Takahiko Mitani, A. Hajime Koyama
Japanese Journal of Infectious Diseases” 73-1, p.8-13, 2020

Subcritical Methanol Extraction of the Stone of Japanese Apricot Prunus mume Sieb. et Zucc.
Tomoaki Kawabata, Yoshie Tanaka, Asako Horinishi, Megumi Mori, Asao Hosoda, Nami Yamamoto , Takahiko Mitani
Biomolecules” 10-7, p1047,2020